C House

Categories

Architecture, Interior, Landscape,

Residential

Year

2018 - 2022

Location

Suphanburi, Thailand

Building Area

450 sqm

Budget

10 Million THB

'C House', C-shaped building embrace the inner courtyard for the super privacy required by owner,

the business man. The adjustable folding timber door panels were put at the main entrance, they act like secondary inner wall screen. The hidden courtyard beyond the screen, represent the welcome sense before entrance to the living area. The first level open plan living is for flexible space and matched with modern lifestyle. The frangipani small court was put to separate the living area and service area also this small court create the sense of living, it bring the natural light into this house.

 

Beyond the living room, there’s the large open lawn creating the opportunities such as playing with their pets as well as spacious timber deck for throwing a party at home. 


The second level is a private floor which the bedrooms and family room were located. Both are connected by the corridor with full height glass bringing in the greenery courtyard ambience, natural ventilation and natural sunlight.