Maneechan Residence

Categories

Architecture, Interior, Landscape,

Residential

Year

2019 - 2022

Location

Chanthaburi, Thailand

Building Area

450 sqm

Budget

10 Million THB

'Maneechan Residence', was owned by doctors' family. The house is separated into two wing. The first level on West wing was designed by open planning for flexible space living and matched with modern daughters' lifestyle. Another East wing is parents' bedroom which was designed for support elderly.

The second level for both wings is a private zone of daughters' bedroom.

 

The two generations in this family are connected by the common area which intend to be the family’s entertainment zone located in the center of the house, on mezzanine floor to connect the East & West Wing, first & second level although connect the family's activities together. Beyond that they are the cat lover family, so we proposed study room with cats under the mezzanine to let them cuddle their cats for relieving stress..

 

The greenery front yard is capable of supporting both active and passive activities, spacious timber for throwing a house party and lawn with benches for chill out while enjoying the garden under the tree canopy.

 

The adjustable timber screen was designed for daughters' private room on second level. Those timber facades acted as a shading device, allow natural ventilation and keep a neat look of the house.